26
ápr
2022

Együtt az evangéliumért! T4G konferencia – 2022

Utoljára került megrendezésre a Together for the Gospel nevet viselő evangéliumi, reformált lelkipásztor konferencia a Kentucky-beli Louisville-ben. Erre a különleges eseményre a világ sok tájáról érkeztek résztvevők az USA-ba – hazánkból is páran ott lehettünk Isten kegyelméből. Itt szeretnénk megköszönni mindazok támogatását, akik lehetővé tették számunkra ezt a nagyszerű tanulmányutat. Az alábbiakban egy rövid beszámolót és természetesen az esemény videóit közlöm.

A fenti, linkelt hivatalos honlap mellett ezen a csatornán is visszanézhetők a felvételek. Nagyon érdemes!

A három napos összejövetel célja az evangélium üzenetének szívünkben való elmélyítése és gyakorlati missziós szolgálatra való inspiráció. David Platt a világmisszióra bátorított, kiemelve azt a több mint 3 milliárd embert (10-40-es ablak!), aki még nem hallott Jézusról, nincs semmilyen tudása Isten megmentő kegyelméről. És ez a szám egyre csak növekszik…

Olyan évtizedek óta szolgáló főelőadók jelentek meg a pódiumon a két főszervező (Ligon Duncan és Mark Dever) mellett, mint a két, eredetileg skót származású, életük jelentős részében a tengeren túlon szolgáló Alistair Begg és Sinclair Ferguson. Közös panelbeszélgetésben is részt vettek együtt! Sinclair, öt évtizedes szolgálattal a háta mögött fontos tanulságokat fogalmazott meg a fiatalabb lelkészgeneráció számára, hasonló módon, mint John ebben az egészen páratlan beszélgetésben:

Dever és Piper beszélgetése John 5 évtizedes szolgálatáról

Különleges emlék és élmény marad Piper-t hallgatni az első sorból, ráadásul az 1Péterből kiinduló igehirdetése után erre a  kifejezetten személyes hangvételű fenti panel beszélgetésre is sor került a főszervező Mark Dever interjúvolásában. Egyébként óriási megtiszteltetés volt Vele, illetve Jonathan Leeman-nel, majd pedig Collin Hansen-nel is találkozni és megajándékozni őket könyveik magyarra fordított változatának egy-egy példányával.

A nagyszerű előadások mellett volt lehetőségünk kapcsolatépítésre is, valamint a Louisville (KY) városában található, Albert Mohler által vezetett híres Déli Baptista Teológiai Szeminárium (SBTS) festői campusának meglátogatására is. SDG!


T4G22 Livestream

Hozzászólás írása