12
nov
2022

Novemberi világimanapok (XI.13.)

Valószínűleg nem véletlen, hogy egy napra, most vasárnapra (november 13.) esik az üldözött keresztyének nemzetközi világnapja és a bibliafordítók világimanapi eseménye. Valójában helyesebb lenne mindkét esetben imahétre gondolni, hiszen egy teljes héten át (november 6-tól 13-ig) tart(ott) e széles körű lelki összefogás.

A hazai Wycliffe Bibliafordítóknál november második hetében különösen is a Szentírást nélkülöző népcsoportokért szól az imádságra való felhívás. Mint írják honlapjukon, „bízunk abban, hogy november 13-án sok magyar gyülekezet csatlakozik majd az közbenjárókhoz a ma még Szentírás és fordítási projekt nélkül élő 129 millió emberért! Legyen ez egy olyan nap, amikor elindul valami még nagyobb!” Az imanapot megelőző héten a következő térségekért és témák kapcsán hívták napi szinten a keresztyéneket imára:

  • Hétfő, 11.07. Fókuszban Ázsia

IMÁDKOZZUNK, HOGY A JÜNNAN MONGOLOK NYELVÉN IS ELINDULJON A BIBLIAFORDÍTÁS!

  • Kedd, 11.08. Fókuszban Óceánia

IMÁDKOZZUNK, HOGY NEVERVER NYELVEN IS ELINDULJON A BIBLIAFORDÍTÁS!

  • Szerda, 11.09. Fókuszban Afrika

IMÁDKOZZUNK, HOGY A JOLA-HER NÉP TAGJAI IS SAJÁT NYELVÜKÖN HALLHASSÁK VÉGRE AZ EVANGÉLIUMOT!

  • Csütörtök, 11.10. Fókuszban Európa

IMÁDKOZZUNK, HOGY A KVARSIN EMBEREK IS MEGISMERHESSÉK A MEGVÁLTÓT!

  • Péntek, 11.11. Fókuszban Észak-Amerika

IMÁDKOZZUNK, HOGY A KIKAPU INDIÁNOK IS SAJÁT NYELVÜKÖN HALLJÁK ISTEN SZAVÁT!

  • Szombat, 11.12. Fókuszban Dél-Amerika

IMÁDKOZZUNK, HOGY A MASKO PIRÓ TÖRZS TAGJAI IS BÉKÉRE TALÁLJANAK A SZENTÍRÁS ÁLTAL!

  • Vasárnap, 11.13. Fókuszban az ige további terjedése

IMÁDKOZZ A MÉG BIBLIA NÉLKÜL ÉLŐKÉRT ÉS A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓÉRT

Isten ígérete nem változott. Így szól az ÚR: „Az én igém, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.” Ézsaiás 55,11

Ha összefüggést keresünk – mert van! – a bibliafordítások helyzete és a keresztyénüldözés között, azt biztosan láthatjuk a World Watch List adatai alapján (mely a világ, keresztyénként 50 legnehezebben élhető országát tartalmazza), melyből kiderül, hogy ahol intenzívebb az üldözés, ott nehezebb Bibliával is ellátni a népességet, sőt, sajnos sokszor a hívőket is.

Nemrég hunyt el Brother Andrew, akit itthon csak András testvérként, vagy Isten csempészeként ismertünk. Az OpenDoors missziós szervezet alapítója élete során nagy szolgálatot tett az üldözött keresztyének irányában. Ez a munka halála után is folytatódik.

Az Evangéliumi Világszövetség (World Evangelical Alliance) immár több mint két évtizede szervezi az üldözött Egyházért – vagy ahogy itthon mondjuk, az üldözött keresztyénekért – közbenjáró nemzetközi imanapot (IDOP = International Day of Prayer for the Persecuted Church), amely keresztények millióit egyesíti. Az IDOP-ot évente november első vagy második vasárnapján tartják, attól függően, hogy melyik napot választják az adott országban (hazánkban idén ez november 13-a). A szervezők beszámolnak arról, hogy „világszerte minden hetedik keresztény olyan helyen él, ahol hitéért nagyfokú üldöztetésnek van kitéve. Ez magában foglalja a Jézusba vetett hitük miatti zaklatást, fogva tartást, jogi korlátozásokat, erőszakot és akár halált is.”

„…ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi.” 1Korinthus 12,26

E rövid híradás végén bátorítjuk az olvasókat, hogy csatlakozzanak – akár csak otthonaikból is – a világszerte imádkozók seregéhez. A lelki közbenjárás mellett anyagi támogatásra is van természetesen lehetőségünk a Wycliffe, az OpenDoors vagy az IDOP missziók számára!

Ez is érdekelhet

✡️ október 7-e: egy újabb fekete nap
Amire rendszeresen szüksége van a hívő léleknek

Hozzászólás írása