24
nov
2021

Evangéliumi Fórum – 2021 (@SDG)

Ma ért véget az idei 4 napos Evangéliumi Fórum, melyet a szervezők hosszú felkészülés, gondolkodás és ima után fizikális jelenléttel tartottak meg a balatonszárszói SDG Konferencia-központban. Jól tették, hogy bátran bele álltak ebbe (pedig tudták, hogy a 4. hullám enyhén szólva a küszöbön áll) és nekünk, résztvevőknek is, azt hiszem egy közös tapasztal mely szívünkben megfogalmazódhat az, hogy; „jól tettük, hogy eljöttünk”! Hitlépés és áldás volt végül az egész alkalom. 

A 2014-ben indult kezdeményezés az ELF magyarországi mozgalma, mottója: „meggyőződünk, hogy meggyőzhessünk”. Célja, a hazai és határon túli magyar evangéliumi vezetők lelki segítése, kapcsolati hálójuk szélesítése, igényes gondolkodásra való buzdítás, evangéliumi meggyőződésükben való megerősítés. Idén 8 műhely jelentette a konferencia gerincét, melyen nemzetközi és hazai előadók segítették a több mint 100 résztvevőt az egyes szakterületek kibontásában: teológus, pásztorlás, vezetői, bibliaértelmezés, apologetika (2 féle is), művészet, tanítványnevelés – műhelyek.

A programot gazdagították a Józsué könyvéről tartott reggeli, plenáris igehirdetések, közös éneklés – zenei dicsőítés, személyes bizonyságtételek, mini-interjúk, különféle szolgálatok bemutatkozása, könyvajánlók, filmklub(ok), egy ifjúságról szóló kerekasztal-beszélgetés, választható délutáni szemináriumok*, kávé vagy éppen sör mellett folytatott késő esti beszélgetések, művészeti program (testmozgással), egy interaktív est az egyház szerepéről vagy egy másik az üldözött keresztények helyzetéről, illetve a számos kiadó által létrehozott könyves asztal kínálata, valamint egy könyvbemutató is (Szabados Ádám: Teológus a sakktáblán).

Esti plenáris előadás a nagyteremben

Idén az egyik legmegszólítóbb igevers számomra Jakab leveléből hangzott el: „A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.” (3:17 RÚF). Erre törekszünk, együtt keressük a válaszokat, megosztjuk erőforrásainkat! Ha együttműködünk és összefogunk – ahogy a híres jelenetben Maximus (Gladiátor) szájából elhangzik – nagyobb lesz az esélyünk a túlélésre és végül a túlsó partra való átjutásra… Ebben egy jó eszköz a Fórum.

Látkép a déli partról Balaton-felvidék irányába

 

*A változatos kínálat része volt: 3 elmélet a mindenségről; Hogyan reagáljunk az LMBTQ-mozgalom kihívásaira?; A kánaániak kiirtása: ma is adhat Isten ilyen parancsot?; Miért fontos a tanítványképzés és hogyan csináljuk?; Mária és a Szentháromság kapcsolata (a Mária-kultuszról evangéliumi szemmel); Evangéliumi múltfeldolgozás; A maszkulinitás válsága; Észérvek Isten létezése mellett. 

Hozzászólás írása