6
ápr
2023

Shepherds (Pásztor) Konferencia – 2023 tavasza, Kalifornia

Idén márciusban Isten kegyelméből Csiha Márton hazai baptista lelkipásztor részt vehetett a fent említett, a konzervatív evangéliumi keresztyének számára oly sokat jelentő eseményen. Márton egyébként éppen tíz éve, 2013-ban diplomázott le kint, az USA-ban a John MacArthur vezette Masters Seminary-n, úgyhogy ilyen szempontból is jó volt visszalátogatnia az Államokba.  

Az ugyancsak John MacArthur neve által fémjelzett kaliforniai Grace Community Church szervezésében megvalósuló eseménysorozat nagy múltra tekint vissza. Ahogy nőtt a gyülekezet, nőtt a pásztorkonferencia is. Ez a mostani már elérte a 4-5 ezer fős látogatottságot, nem is beszélve a több száz fős, háttérben dolgozó gyülekezeti önkéntesekből álló csapatról. Már a parkolásnál is kedves emberek fogadták a résztvevőket, profi és lelkiismeretes szervezést tapasztalhattak a vendégek.

A háromnapos (március 8-10 közötti) konferencián voltak előadások (pl. Steve Lawson kezdő igehirdetése, vagy MacArhur záró prédikációja – Krisztus visszajövetelével kapcsolatban), szemináriumok és természetesen informális beszélgetések is. Az utóbbiak, tehát a spontán beszélgetések legalább olyan fontos részei szoktak lenni az ilyen jellegű keresztyén konferenciáknak, mint a plenáris alkalmak.

Márton találkozott többek között csehekkel, lengyelekkel, albánokkal, ukránokkal, sőt egy magyarországi testvérrel is. Bár nem előadóként, de jelen volt a hazánkban is jól ismert Paul Washer, akivel szintén személyesen tudott találkozni – volt közös pont is, hiszen a Csiha család évek óta kapcsolatban van a romániai (Brassó) HeartCry misszió képviselőjével, Sorin Prodannal és családjával. 

Üde színfolt volt a dicsőítés, ahogy sok ezer férfi együtt énekel – rendkívül sokat adott, mondhatni hátborzongató “élményt” jelentett. Tavaly tavasszal Tóth Krisztiánéknak (baptista lelkipásztor) hasonló áldásban lehetett részük az utolsó T4G-n!  

Továbbá nagyon gazdag könyvkínálattal találkozhattak a konferenciára látogatók. Ilyenkor, főleg, ha távoli országból érkező látogatóról van szó, nehéz a könyvek hazaszállítása. De még erről is gondoskodtak a szervezők, a csomagküldési lehetőségek is adottak voltak. 

Annak, aki még nem volt ilyen, vagy hasonló, külföldi keresztyén konferencián, mindenképpen érdemes egyszer ellátogatni, akár úgy, hogy évekkel korábban elkezd rá gyűjteni. Áldott, életre szóló tapasztalat lehet, persze elsősorban az egész mögött álló örökkévaló Isten közös tisztelete, dicsőítése miatt. 

A Shepherds konferencia honlapján egyébként már meghirdették a jövő évi, 2024-es alkalom dátumát. 

Hozzászólás írása