11
jún
2023

Keresztyén „ikonok” (vezetők, tanítók, dicsőítők) tündöklése és bukása, I. rész

A valódi bűnbánatnak, a bűnök felvállalásának az elmaradása, a következmények elodázása és súlyos bűnök leplezése-elkenése az egyházban – mindez lassan már általános jelenség az evangéliumi keresztyénségen belül is (nemzetközi és hazai szinten egyaránt). Mi az adekvát válasz minderre? Hogyan kellene reagálnunk ezekre a jelenségekre? Egyáltalán, hogyan előzhetők meg? Mire érdemes odafigyelniük maguknak a keresztyén vezetőknek, és mire érdemes odafigyelnie annak a keresztyén közegnek – közösségnek, gyülekezetnek, egyháznak –, amelyben ezek a keresztyén vezetők megfordulnak és szolgálnak? Bolyki Lászlóval, zenésszel-lelkigondozóval és Dr. Sitku Tiborral, a Pünkösdi Teológiai Főiskola docensével ezt a témakört próbáltuk körbejárni.

4 válasz

 1. Zoli

  Nagyon jó beszélgetés volt. Főként a konkrétsága és őszintesége, ami megfogott.
  3:40 perc körül: „az igazi botrány nem az, hogy Isten emberei is megkísérthetőek ezekben a dolgokban, …hanem az, hogy eltaknyolják a dolgokat.., mert ezután fölépül egy olyan gonosz rendszer amelyben a bűn már nem bűnbánatra vezet, hanem a bűntudatra…”.
  17:08 „Egyáltalán, hogyan, hogyan történhet az meg, hogy egy ilyen jellegű tanító, aki ennyire a középpontban van nem számon kérhető?”
  25:52 „pl egy Ravi Zacharias esetében, vagy más keresztény sztárok esetében a ministries, a szolgálatuk a saját nevüket viseli”
  48:30 „az alap az Istennel való kapcsolat….a Bibliát nem csak azért olvasom, mert teológus vagyok, -amúgy nálam is egy kísértés, hogy teológus szemmel nézem meg a textusokat és nem egy átlagos egyszerű átlag hívő szemével- értsétek ezt jól-…”

Hozzászólás írása